2011. április 13., szerda

A ház szíve !

Most pedig ,kíséreljük meg elképzelni, majd pedig megalkotni a ház "szívét".
Legyen megragadó, meleg , praktikus és áttekinthető, legyen meg benne minden ami nélkülözhetetlen a minden napi lét biztosítására , legyen barátságos és nem hivalkodó , tágas és levegős !
Ha megengedhetjük magunknak azt a kiváltságot hogy belakjuk az egész házat, úgy próbáljunk minél nyitottabban gondolkodni ,nagy terekben egymásba nyíló helyiségekben , ne zárjuk le szobáinkat szükségtelen ajtókkal ,falakkal , úgy a nap minden percét együtt tölthetjük és kellemessé válik az egész bent lét .
Ennek egyetlen feltétele a fűthetőség megoldásában rejlik .
Ezt pedig jó szigeteléssel, okos és előrelátó számításokkal meg lehet oldani úgy hogy ne okozzon túl sok fölösleges kiadást a családnak.
Ha a tervek megvannak ,tudjuk hogy mit és hogy akarunk elkészíteni ,nincs más hátra mint a megvalósítás










.
Ehhez szétnézünk a házban és minden felhasználható anyagot számba veszünk és a hiányzó anyagokat beszerezzük a megfelelő szaküzletben ,mint : kidobó pánt az ajtókhoz ,fiók sínek a szertárakhoz ,facsavarok és persze üveg a fali szekrényekhez na meg a legfontosabbat a bútorlapokat ,amiből kiszabjuk a bútorokat (álló és fali ). Persze ha van kész bútor darab amit még felhasználhatunk ,még könnyebb dolgunk van ,nem kell mást tennünk mint felújítanunk egy pár négyzetméter öntapadó bútor fóliával ízlés szerint !
A régebbi lakásokban és házakban az élelmet sőt a konyhában használt eszközöket és nagyobb méretű használati tárgyakat a kamrában (éléskamara) tároltuk volt, ez a modern konyhákban már igen innovatív, elmés módon meg van oldva ,oly képpen hogy a tároló felületet (kapacitást) a konyha terében beépített szekrények sorával, valamint pultokkal és az alattuk kialakított tároló szekrényekkel bővítettük ki.

Ha olyan formán mint a jelen esetben ,az ebédlő és a konyha egybenyitott ,nagyon mutatós és praktikus megoldás a pult beépítése a két helyiség közé mint képletesen vett elválasztó bútordarab, sőt ha a hely megengedi még egy pótlólagos második pult sem ront az összképen.
Az ebédlő bebútorozása eléggé egyszerű művelet ,ami három elemből tevődik össze , a központi bútor együttes , úgy mint : étkező asztal ,ami ha nagy a család 6-8-10 sőt még 12-személynek is készíthetjük és a hozzávaló székek, amik készen szaküzletben megvásárolhatunk ,különben ez az egyetlen bútordarab amit nem készítünk magunk ,mert sok időbe kerül és eléggé bonyolult az elkészítése.
A következő bútordarab a tálalószekrény ,ami egy alacsonyabb komód formájú szekrénydarab és egy magasabb üvegajtós edénytároló (
vitrines) kialakítású.































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése